Over het boek en zijn schrijver

Zoekt & Gijzelt werd geschreven door Gerard Tuk, tussen Pasen 2011 en Advent 2015.
Het bevat 266 pagina's en 63 hoofdstukken.
ISBN 978-90-823962-0-1

  • Lorem
  • Ipsum
  • Dolor

Over het boek

Zoekt & Gijzelt bevat 266 pagina's en 63 hoofdstukken.
Het is uitgegeven in eigen beheer en te koop via Boekenbestellen.nl.
De inhoud is een mengeling van serieuze zoektochten en kwinkslagen. Ter leering ende vermaeck. Gepoogd is om niet theologisch te doen, gewoon omdat de auteur daar geen verstand van heeft. Letterlijk zoeken naar woordjes en dan iets vinden. Soms is de grondtekst heel voorzichtig geraadpleegd.

Over de foto's

De omslagfoto is gemaakt door de auteur zelf, op 14 juli 2013, in de Oude Kerk van Delft. Op een zondagmiddag, na afloop van een kerkdienst. Die telefoon is nu al niet meer in gebruik. Verouderd, vonden de kinderen ook. Dat bijbeltje komt van een rommelmarkt. Het statief - buiten uw beeld - ook. De foto van de Schepping van Eva - dat ze toen al camera's hadden! - is vrij van rechten via Wikimedia Commons. Die met de pistachenoten en de catechismus zijn weer zelf gemaakt. De auteursfoto door iemand met wie de fotograaf in gemeenschap van goederen is gehuwd. Is hij dan zelf ook eigenaar?

Over de schrijver

Gerard Tuk ('s-Gravendeel, 1969) studeerde Technische Natuurkunde aan de TU Delft, werd daarna programmeur en is nu HBO-docent Informatica. Ondertussen was hij actief in het kerkenwerk (jeugdvereniging en jongerenkoor, diaken en ouderling), waarbij schrijven vanuit de rol van (eerst) scriba (en nu) wijkredacteur van het Protestants Kerkblad Delft een belangrijke rol innam. Zijn achtergrond in de harde techniek, zijn affiniteit met taal en betrokkenheid op de dingen van het geloof resulteerden in het boek.

Nieuwsgierig?

Het woord 'nieuwsgierig' komt maar één keer in de Bijbel voor en dan ook nog maar in één vertaling.